KNLTB Clubladder

Dit jaar start de KNLTB laddercompetitie voor spelers met een speelsterkte van 3 t/m 6 en 7 t/m 9. De bedoeling is dat spelers elkaar uitdagen voor een tenniswedstrijd. De laddercompetitie is dé manier om wedstrijden te spelen, nieuwe mensen te ontmoeten en er is altijd wel iemand die je kunt uitdagen om te spelen. Hoe vaker je speelt en wint, hoe hoger je positie op de ladder en hoe groter je kans om de laddercompetitie te winnen.  
 
Zo werkt het
In de KNLTB ClubApp kun je je inschrijven voor de laddercompetitie, spelers uitdagen, een baan reserveren, de uitslag invoeren en je positie op de ladder bekijken. Open de app, ga naar de balk onderin, klik op 'spelen' en vervolgens 'wedstrijden.' Vervolgens zie je het blokje over de laddercompetitie. Je kunt kiezen uit tien spelers die boven jou staan in de ladder om uit te dagen óf de tien spelers die onder jou staan. Neem contact op met een van deze clubgenoten en maak een afspraak om te spelen. Na afloop voer je de uitslag in de ClubApp in. De laddercompetitie loopt gedurende het hele jaar.
 
Een paar weetjes en spelregels:
  • Wat telt als wedstrijd? Je speelt 45 minuten, inclusief 5 minuten inspelen. Ook tel je de games door (bijvoorbeeld 9-6). Zorg ervoor dat je de wedstrijd binnen 10 dagen na de uitdaging hebt gespeeld en de uitslag hebt ingevoerd in de ClubApp.  
  • Hoe daag ik een speler uit? Je kunt spelers uitdagen via de ranglijst van de Laddercompetitie. Je kunt alleen spelers uitdagen die maximaal zes posities boven jezelf staan in de ranglijst. 
  • Waar voer ik uitslagen in? Na de wedstrijd voer je in de 'Laddercompetitie’ onder ‘Wedstrijden’ de uitslag in. Verdeel indien nodig de gewonnen games over meerdere sets. Doe dit binnen 10 dagen nadat je bent uitgedaagd. Lukt het invoeren niet, stuur dan een mail met de uitslagen naar [email protected]
  • Hoe kan ik mijn positie op de ladder zien? In de ClubApp bij ‘Spelen’ vind je onder de tab ‘Wedstrijden’ de ‘Laddercompetitie’. Onder ‘Mijn competities’ vind je de Laddercompetitie en de ranglijst hiervan staat onder het tabblad ‘Ranglijst’. Je stijgt op de ladder naarmate je meer wedstrijden wint. Je kunt telkens weer nieuwe spelers uitdagen tot je de top van de ladder hebt bereikt.  

Aanmelden ladder enkel
Volg onderstaand stappenplan om jezelf aan te melden voor de enkel ladder als je graag wenst mee te doen. Dit kan vóór 1 maart (als de Clubladder van start gaat), maar ook daarna nog.
Ga naar de KNLTB ClubApp
Ga naar het tabblad “Spelen”
Klik op "Wedstrijden"
Klik op “Ladder”
Klik op “Beschikbaar"
Klik op “Laddercompetitie enkel”
Klik op "Inschrijven"
Klik op “OK”   

Aanmelden ladder dubbel
Wanneer je mee wilt spelen met de dubbel ladder, doe je dit met een vaste partner. Dit moet je eenmaal instellen. Volg onderstaand stappenplan om je aan te melden voor de dubbel ladder.  
Ga naar de KNLTB ClubApp
Ga naar het tabblad “Spelen”
Klik op "wedstrijden"
Klik op “Ladder”
Klik op "Beschikbaar"
Klik op “Laddercompetitie dubbel”
Klik op “Inschrijven”
Kies dubbelpartner
Klik op “OK”   

Hulp nodig
Heb je verder nog vragen of lukt het aanmelden niet? Neem dan contact op met Eveline Kip ([email protected]). Weet je nog niet zo goed of de Clubladder iets voor jou is? Probeer het dan gewoon uit en kijk of het bevalt. Uitschrijven is op elk moment mogelijk.